V prvi bar po izpitnem; O ignoriranju.

Konec je prvega izpitnega obdobja :) 
Priznam, da sem ga delala bolj z "levo roko" in čeprav naj bi bila ubistvu levičarka, to lahko pomeni, da... ma nič ne pomeni. 
Ne vem, če sem lahko ponosna na to, ampak po končanem zadnjem izpitu sem takoj šla s kolegicami proslavljat konec izpitov (3 bari, v vsakem deci vina). Ni dosti ne... ampak glede na to, da sem na dieti in nisem pila alkohola že kar nekaj časa, so mi noge že po prvem kozarčku malce opletale in kolegice so se že držale za glavo...Iz tega sklepamo, da verjetno res ne rabiš dosti, da me napiješ. ;)

Drugače me pa prav res preseneča, da se po novem z nekaterimi ljudmi sploh ne pozdravim več in me ignorirajo. Ma tudi prav... 
Ste bili kdaj v taki situaciji? (Podobno se kdaj zgodi tudi med prijatelji - to pomeni alarm, saj jim je prijateljevanje z vami že preveč samoumevno in potrebno je ukrepati.)
Torej, to zna biti precej čudno in nelagodno in ponavadi malo zaboli, če pride nekdo takšne sorte med tvoje kolege, se tam pogovarja z njimi, tebe pa niti ne opazi oz. noče (in se morda celo sprašuješ, če te sploh še prepozna po 1 mesecu in se nekako tolažiš s tem in razmišljaš, če niso morda krivi tvoji lasje, ki so zrasli, nova jakna ali pa stisnjene oči zaradi premočne sončne svetlobe). 
In kako naj bi se ti obnašal?
Že tako se počutiš zares bedasto zaradi ignoriranja. Kdaj bi mu/ji mogoče zanalašč na ves glas zakričal: »ČAU MARIJA!«, a se nočeš izpostavljat, delati drame in štale.
Rešitve
Ni rešitev, da razmišljaš, kako ti je vse skupaj ena BALA (prevod: kar neki, bolano) in kako bi na osebo stresel vso jezo, ker to itak ne pelje nikamor.. najboljše je, da si tiho in se brigaš zase, tistega, ki te ignorira pa v mislih nekam pošlješ! 

Lahko si vzameš svoj mobilnik in si privoščiš nekaj mobilnih dejavnosti - bereš sms-je, pregleduješ svoje SELF-ije že 250-ič, (če ste na pijači) slikariš rob mize skupaj s svojimi čevlji in sliko pošlješ nekomu preko snapchata.. da sploh ne omenim facebooka, instagrama.

Lahko si tudi vzameš/zviješ cigaret, ga prižgeš in se delaš arogantnega; si ogleduješ vetrine bližnjih trgovin, opazuješ sprehod golobov po ulici, si v glavi vrtiš pesmi in ponavljaš besedila...
Dostikrat je najboljša opcija, da zapustiš dogajanje in rečeš, da se ti mudi v knjižnico ali po rebrca v trgovino.
Tako je to... ponavadi ti ni jasno zakaj točno se nekdo tako obnaša, lahko je to zaradi govoric, ki krožijo o tebi (najbolj verjetno da lažnih) ali pa zgolj zaradi vpliva družbe, s katero si, na to osebo.

Bye bye! ;)

Komentarji

  1. vprašaš ga kako je :D če odgovori nadaljuješ pogovor.....če ne ga vprašaš kaj je narobe

    OdgovoriIzbriši
  2. še to bi odgovoru glih da neki reče hehe :D bolš pustit nekam ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. boljše prva kot druga zamera,zakaj bi ugajali drugim,boljše da se drugi obremenjujejo s teboj kot ti-mi z njimi :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Nabij vsem na nos: Govorice o meni so lahko resnične, lahko pa so falše kot oseba ki ti jih je podala. "kaj mislijo drugi" pa je big box of worms-načeloma bi za vse nas, to morala biti "keep off zone". kar mislijo drugi, sodi v točno tiste glave in nobene druge. got it? ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Je alkohol predpogoj za dober žur?

And about jealousy...

Ga polomiš, se pojedaš.. in greš dalje.